VVE Peutergroep de Zeeleeuwen en de Zeebloem

De VVE groepen de Zeeleeuwen en de Zeebloem zijn onze kinderopvang peutergroepen. Op de Zeeleeuwen groep worden de jongste peuters (2 tot 3 jaar) opgevangen en op de Zeebloem groep worden de oudste peuters (3+ jaar) opgevangen. Beide groepen zijn VVE erkend, wat betekent dat kinderen op deze groep dagelijks voorschoolse educatie aangeboden krijgen.

Zo beginnen zij dagelijks de dag met de grote kring (aansluitend de kleine kring) en doen ze iedere ochtend gekoppeld aan het thema een introductie activiteit. Het thema staat op deze groep centraal. Denk hierbij aan woordlijsten en de leerdoelen (sociaal emotioneel, motorisch, rekenen en taal ontwikkeling). Wij proberen achterstanden te voorkomen en tegelijkertijd de talenten van de kinderen te ontwikkelen.

Voor de dagelijkse opvang zijn vaste pedagogisch medewerkers verantwoordelijk.

De ruimte is speciaal ingericht voor kinderen van 2,5 jaar tot 4 jaar.

Rust is eveneens van groot belang. De kinderen vinden het namelijk ook fijn om bijvoorbeeld even rustig een boekje te lezen. En ook daar is ruimte voor.

Voeding is belangrijk onderwerp binnen de Kleine Zeester. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de juiste voeding krijgen. Om deze reden houden wij ons aan de richtlijnen zoals vastgesteld bij het voedingscentrum. De dagelijkse maaltijden worden klaargemaakt door iemand die daarvoor speciaal in dienst is. Zij kookt iedere week aan de hand van de menu van de week zodat ook ouders vooraf weten wat de kinderen op welke dag gaan eten. Wij bieden dagelijks verse, warme en gezonde maaltijden aan. Wij variëren hierbij ook zodat wij een rijk aanbod hebben.

Uk en Puk is een educatief programma dat is afgestemd op de behoefte van baby’s en peuters. Het omvat taal, rekenen en sociale vaardigheden. Het programma vergroot de kans van het kind op een goede start in het basisonderwijs. De leidsters worden opgeleid om het programma aan te bieden op de juiste aan de kinderen aan te bieden. Lees meer over Uk en Puk.

[fusion_text columns=