Dreumesgroep Zeevisjes Amsterdam Sloten

Op de dreumesgroep vangen wij kinderen op tussen de leeftijd vanaf ongeveer 1 ½ tot ongeveer 2 ½ jaar. We kijken altijd naar de ontwikkeling van het kind en bespreken met ouders de overstap naar een peutergroep.

Deze leeftijd is voornamelijk op zoek naar uitdaging en ontdekking. Dat betekent dat de groep hiervoor toegankelijk en vooral veilig ingericht voor moet zijn. Bij de inrichting van de groep is in alle opzichten gedacht aan de ontwikkeling van de kinderen en waar hun behoefte ligt.

Op deze groep werken wij met vaste leidsters. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een vertrouwensband kunnen opbouwen met hun leidster en wij streven daarom naar stabiliteit van de pedagogisch medewerkers

Op de groep zijn er allerlei hoeken waar hun ontwikkeling wordt gestimuleerd. Zo is er bijvoorbeeld een klimmen- en klauteren hoek waar zij hun motorische ontwikkeling kunnen ontwikkelen. Er staat een grote glijbaan met allerlei veilige mogelijkheden om te klimmen en klauteren. Ook is gedacht aan andere prikkels zoals het aanbod van een gezellig ingerichte huishoek waar zij hun sociale ontwikkeling kunnen stimuleren. Het gaat er vooral om dat hun fantasie wordt geprikkeld door een goede keuze te maken over het materiaal op de groep. Zo veranderen de pedagogisch medewerksters bij iedere thema bijvoorbeeld de thema hoek, waardoor de kinderen om de zes weken nieuwe spullen mogen ontdekken en ermee mogen spelen.

Onze voordelen

Voor de dagelijkse opvang zijn vaste pedagogisch medewerkers verantwoordelijk. Bekijk hun profiel.
Rust is eveneens van groot belang. De kinderen vinden het namelijk ook fijn om bijvoorbeeld even rustig een boekje te lezen. En ook daar is ruimte voor.
Rust is eveneens van groot belang. De kinderen vinden het namelijk ook fijn om bijvoorbeeld even rustig een boekje te lezen. En ook daar is ruimte voor.
Voeding is belangrijk onderwerp binnen de Kleine Zeester. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de juiste voeding krijgen. Om deze reden houden wij ons aan de richtlijnen zoals vastgesteld bij het voedingscentrum. De dagelijkse maaltijden worden klaargemaakt door iemand die daarvoor speciaal in dienst is. Zij kookt iedere week aan de hand van de menu van de week zodat ook ouders vooraf weten wat de kinderen op welke dag gaan eten. Wij bieden dagelijks verse, warme en gezonde maaltijden aan. Wij variëren hierbij ook zodat wij een rijk aanbod hebben.
Het aanbod van de activiteiten is ook afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Zo wordt aangesloten op de belevingswereld van de kinderen. 

De locatie

locatie

Foto’s interieur

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Opa en Oma dag op 20 juni

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester organiseert op woensdag 20 juni 2018 een opa en oma dag. [...]

Ouderavond op 17 april

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester organiseert samen met betrokken ouders op dinsdag 17 april 2018 een [...]

Nieuwe scholen ophalen BSO

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester haalt sinds kort ook kinderen op van de volgende basisscholen: de [...]