Wennen

Enkele weken voor de ingangsdatum voor de start van de opvang wordt u door ons uitgenodigd voor de wenperiode. Doel van deze periode is het kind, de ouders en de leidsters vertrouwd te maken met elkaar.

De duur van het verblijf van uw kind op het kinderdagverblijf wordt geleidelijk vergroot. Op de eerste dag van de wenperiode vindt met de leidsters op de groep een intakegesprek plaats. In een gesprek van 1 tot 1½ uur worden alle relevante gegevens van uw kind doorgenomen waaronder slaap- en eet-ritme en eventuele diëten of allergieën.

Op de tweede dag worden, in een nadere kennismaking, met de leidinggevende meer organisatorische zaken en ons huishoudelijk reglement besproken. Uw kind verblijft dan met de leidster bij de groep. De derde dag wordt uw kind voor alweer een langere periode gebracht. En op de in principe laatste wen-dag brengt uw kind de hele dag door bij het kinderdagverblijf De Kleine Zeester. Normaal gesproken duurt de wenperiode vier dagen, maar dit kan per kind verschillen en is onder andere afhankelijk van de leeftijd.

Tijdens deze periode moet één van de ouders dus beschikbaar zijn om het wennen met enkele uren per dag op te bouwen. Wanneer u tijdens deze dagen behoefte heeft om te informeren naar uw kind, dan kunt u gerust bellen, desnoods een paar keer per dag. Wij vertellen u graag hoe het gaat.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Opa en Oma dag op 20 juni

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester organiseert op woensdag 20 juni 2018 een opa en oma dag. [...]

Ouderavond op 17 april

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester organiseert samen met betrokken ouders op dinsdag 17 april 2018 een [...]

Nieuwe scholen ophalen BSO

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester haalt sinds kort ook kinderen op van de volgende basisscholen: de [...]