Dagritme van dreumesgroep Zee-visjes

De reguliere openingstijden bij het kinderdagverblijf de Kleine Zeester liggen tussen 7:30 uur en 18:30 uur. ’s Morgens kunt u uw kind voor 9:00 uur brengen. Veel ouders blijven een kwartiertje om samen een spelletje te doen of een kopje koffie te drinken. Bij de Kleine Zeester werken wij volgens een (bepaald) dagritme. Het dagritme dient als leidraad voor de dag. Het is bedoeld als structuur voor kinderen en leidsters om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd eten, drinken, plassen, verschoond worden en slapen en dat er voldoende tijd overblijft voor vrij spel en/of groepsactiviteiten. Voor de baby´s wordt zoveel mogelijk het eigen ritme aangehouden wat betreft voeding, het slapen en verschonen. Zodra de baby´s wat ouder worden, wordt toegewerkt naar het dagritme dat bij de Kleine Zeester geldt. Het dagritme ziet er als volgt uit:

07:30 uur tot 09:00 uur

De dreumesen worden één voor één gebracht. Ouders kunnen een kopje koffie drinken en even met de leidster praten over het kind. De dreumesen kunnen vrij spelen of met de ouders een boekje lezen of een spelletjes doen.

09:00 uur tot 10:00 uur

De dreumesen spelen vrij in de hoeken of doen een activiteit samen met de leidster.

10:00 uur tot 10:15 uur

Alle dreumesen zitten gezamenlijk aan (of bij) de tafel; er wordt gezongen en voorgelezen. Vervolgens eten de dreumesen fruit en drinken ze melk.

10:15 uur tot 10:30 uur

Verschoonmoment.

10:30 uur tot 11:00 uur

De dreumesen gaan lekker buiten spelen indien de weersomstandigheden dit toelaten. Als er niet buiten wordt gespeeld, wordt er in de grote centrale hal gespeeld.

11:30 uur tot 12:00 uur

Alle dreumesen zitten gezamenlijk aan (of bij) de tafel; er wordt gezongen en voorgelezen (vooraf aan de lunch). Vervolgens krijgen de dreumesen dagelijks warme en verse maaltijden aangeboden.

12:00 uur tot 12:15 uur

Verschoonmoment.

12:15 uur tot 14:30 uur

Na het eten wassen de dreumesen hun handjes en hun gezichtjes worden opgefrist. De dreumesen worden verschoond, gaan op het potje of naar de wc. De dreumesen gaan naar bed voor hun middag slaapje.

12:30 uur tot 14:30 uur

De leidsters maken de groepen schoon en nemen om de beurt lunchpauze.

14:30 uur tot 15:00 uur

De dreumesen worden één voor één wakker en worden ook één voor één verschoond en gezichtjes worden opgefrist.

15:00 uur tot 15:30 uur

Alle dreumesen zitten gezamenlijk aan (of bij) de tafel; en er wordt gezongen. Vervolgens eten de dreumesen een boterham met beleg naar keuze en drinken ze melk of water.

15:30 uur tot 16:00 uur

De dreumesen gaan lekker buiten spelen indien de weersomstandigheden dit toelaten. Als er niet buiten wordt gespeeld, wordt er in de grote centrale hal gespeeld.

16.00 uur tot 17:15 uur

De dreumesen spelen vrij in de hoeken of doen een activiteit samen met de leidster.

17:15 uur tot 17:30 uur

Alle dreumesen zitten gezamenlijk aan (of bij) de tafel; en er wordt gezongen. Vervolgens eten de dreumesen een cracker met beleg naar keuze en drinken ze melk of water.

17:45 uur tot 18:30 uur

Afsluiting van de dag.

Lieve pedagogisch medewerkers

De pedagogisch medewerkers zijn zeer betrokken met mijn… Read more “Lieve pedagogisch medewerkers”

Anja de Groot

Wat een top bedrijf

Kinderdagverblijf De Kleine Zeester is echt helemaal super. Betrokken medewerkers, flexibiliteit vanuit het… Read more “Wat een top bedrijf”

Jeroen Pernot