Activiteiten

De activiteiten die op de dreumesgroep worden ondernomen zijn activiteiten die aansluiten bij hun leeftijd en belevingswereld. Op de dreumesgroep werken wij ook met de VVE Methode Uk en Puk en speciaal voor de dreumesen heeft deze methode ook activiteiten. Deze doen wij dan met de dreumesen om hun ontwikkeling te stimuleren.

De methode heeft 10 thema’s. Jaarlijks worden deze thema’s behandeld. Alle thema’s hebben leuke activiteiten waar bijvoorbeeld bepaalde woorden centraal staan en waar er leerdoelen zijn op basis van de leeftijd van de kinderen.

Op de groep staan de leerdoelen van de week en de woordenlijst bij het betreffende thema. De ouders worden vooraf aan een thema via een e-mail geïnformeerd over de inhoud van een thema en wat de activiteiten zullen zijn.

Met thema “Ik en mijn familie” mogen de kinderen bijvoorbeeld een familiefoto meenemen en deze bespreken zij dan op de groep. Ook wordt er tijdens deze thema een Opa&Oma dag georganiseerd. Met het thema “Oef, wat warm!” komt de ijscoman langs om ijsjes uit te delen. Zo proberen wij met iedere thema zelf ook inbreng te geven aan het aanbod van activiteiten. De methode is een leidraad voor ons, maar wij nemen daar geen genoegen mee en proberen de thema’s dusdanig aan te bieden dat wij alle leerdoelen spelenderwijs behalen. Dit doen wij zoals hierboven staat door invulling te geven aan de manier waarop wij een thema uitvoeren.

Lieve pedagogisch medewerkers

De pedagogisch medewerkers zijn zeer betrokken met mijn… Read more “Lieve pedagogisch medewerkers”

Anja de Groot

Wat een top bedrijf

Kinderdagverblijf De Kleine Zeester is echt helemaal super. Betrokken medewerkers, flexibiliteit vanuit het… Read more “Wat een top bedrijf”

Jeroen Pernot

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws