Babygroep Zeepaarden

Op de babygroep komen onze allerkleinsten vanaf drie maanden. Op de babygroep werken wij met vaste beroepskrachten op vaste dagen. Voor alle kinderen is een vaste pedagogisch medewerker op de groep aanwezig. Zo hanteren wij het vaste gezichten criterium op onze babygroep.

Wij vinden het op de babygroep belangrijk dat wij de baby’s geborgenheid kunnen bieden en om deze reden proberen wij dagelijks de rust op de groep te bewaken.

Op de babygroep houden wij ons aan de behoefte van de individuele baby. Wanneer de baby wat ouder is proberen wij de baby wel te betrekken bij het dag ritme. Dit doen wij altijd in overleg met de ouders.

Voor de dagelijkse opvang zijn vaste pedagogisch medewerkers verantwoordelijk.

De ruimte is speciaal ingericht voor kinderen vanaf drie maanden tot ongeveer 1,5 jaar. Het eerste levensjaar is van groot belang in de ontwikkeling van een kind. Bij de inrichting is gedacht aan ruimte voor snoezelen, sensomotorische ontwikkeling en vooral aan veiligheid.

Rust is eveneens van groot belang op de babygroep. De sfeer op de babygroep is daarom altijd rustig, zodat de baby’s zich veilig en vertrouwd kunnen voelen.

Voor de baby’s worden er maaltijden klaargemaakt waarin geen zout, olie en andere toegevoegde voedingsstoffen in verwerkt zijn. Bij de baby’s proberen wij ook niet verschillende smaken aan te bieden en om deze reden krijgen zij bijvoorbeeld hapjes met één smaak. Dit, omdat hun smaak papillen nog niet helemaal zijn ontwikkeld.

Wekelijks staan twee activiteiten centraal. Dit zijn activiteiten waardoor baby’s geprikkeld. Denk aan: voelen, zien en horen. Zo komt er regelmatig ook een artiest langs om voor de baby’s een muziekbeleving te laten ervaren.