BSO Moerkerkenstraat

Op BSO Moerkerkenstraat zijn twee groepen actief, te weten de Zee-piraten groep en de Zeesterren groep. Op beide groepen worden maximaal 20 kinderen opgevangen. De groepen zijn qua samenstelling niet heel divers. Het zijn voornamelijk kinderen van GBS Veerkracht. Daarnaast vangen wij op deze locatie ook kinderen op van de Vlugtschool en de Imanuel school. Beide zijn het verticale groepen waar kinderen tussen de leeftijden 4 jaar – 13 jaar worden opgevangen. Zo hebben de kinderen ook allemaal verschillende behoeften. De pedagogisch medewerksters op de groep zijn veelzijdig. Soms spelen zij met de jongens voetbal en op een ander moment zijn zij samen met de meisjes creatief bezig met handarbeid. Voor elk kind is er altijd tijd.

Onze voordelen

Esra is de vaste begeleidster van BSO De Zeeschelpen. Vier dagen in de week is zij druk in de weer met de kinderen.

De buitenschoolse opvang van Kinderdagverblijf de Kleine Zeester gaat vanuit de kracht van de kinderen. De opvang is gericht op de diversiteit vanuit de behoeftes van de kinderen. Zo is er een kookclub (onder leiding van chefkok Andrea van Lieshout), kunstclub (onder leiding van kunstenares Lilian Faustle), muziekclub (onder leiding van Aslan Muziek), een theater/drama club (onder leiding van theater docent Sophia Jonkers) en een sportclub (onder leiding van onze sportieve pedagogisch medewerksters).

Daarnaast werkt de buitenschoolse opvang met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Maandelijks zijn er nieuwe thema’s met nieuwe activiteiten.

In de vakanties maken wij uitstapjes naar leuke plekken en bezienswaardigheden. Hierbij valt te denken aan het park, de bioscoop, bowlen, schaatsen, speeltuinen, een museum of naar de dierentuin. Het enige wat hier moet, is dat het leuk moet zijn voor de kinderen.
Na het buiten spelen mogen de kinderen vrij spelen. Vrij spelen houdt in dat de kinderen zelf mogen kiezen wat zij willen spelen. Binnen de BSO is er een groot aanbod aan activiteiten. Zo is er een poppenhoek, ingericht met leuke poppen, Barbie poppen en diverse kostuums zodat de kinderen zelf ook kunnen verkleden. De gezelschapsspellen zijn ook een favoriet, zo is er een hoek waar er gezelschapsspellen gespeeld kunnen worden. Voor de kinderen die bouwen leuk vinden is er een bouwhoek, hier kunnen zij met blokken bouwen. Voor de knutselliefhebbers is er allerhande teken- en knutselmateriaal aanwezig. Kinderen die even de rust willen opzoeken, kunnen terecht bij de leeshoek. Er zijn diverse soorten boeken die ze dan kunnen lezen. Voor de kinderen die een dvd willen bekijken is er ook een ruimte beschikbaar om rustig een film te bekijken. De kinderen die X-Box willen spelen kunnen dat ook doen.

De locatie

Foto’s interieur

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Opa en Oma dag op 20 juni

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester organiseert op woensdag 20 juni 2018 een opa en oma dag. [...]

Ouderavond op 17 april

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester organiseert samen met betrokken ouders op dinsdag 17 april 2018 een [...]

Nieuwe scholen ophalen BSO

Kinderdagverblijf de Kleine Zeester haalt sinds kort ook kinderen op van de volgende basisscholen: de [...]