Dagritme BSO

Alle kinderen van de BSO worden afhankelijk van het tijdstip dat de ze uit zijn van school opgehaald. Eenmaal aangekomen op de BSO wordt er kort gespeeld totdat alle kinderen aanwezig zijn. Vervolgens gaan alle kinderen aan tafel zitten en zingen. Nadat er gezamenlijk gezongen is gaan alle kinderen eten en drinken. De kinderen eten dan fruit, crackers en/of brood en drinken sap of melk. Op de woensdagmiddag wordt er samen geluncht, dit is dan een warme maaltijd. Tijdens het eten en drinken praten de kinderen met de pedagogisch medewerker(s) over de schooldag en vertellen wat ze allemaal beleefd hebben.

Na het eten gaat de groep naar buiten om buiten te spelen. De BSO de Kleine Zeester vindt het belangrijk dat de kinderen iedere dag even naar buiten gaan om te spelen en een frisse neus te halen. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de tijd dat er buiten wordt gespeeld niet iedere dag hetzelfde. Buiten spelen gebeurt op de afgeschermde speelplaatsen en onder toezicht van de pedagogisch medewerker(s).

Na het buiten spelen mogen de kinderen vrij spelen. Vrij spelen houdt in dat de kinderen zelf mogen kiezen wat zij willen spelen. Binnen de BSO is er een groot aanbod aan activiteiten. Zo is er een poppenhoek, ingericht met leuke poppen, Barbie poppen en diverse kostuums zodat de kinderen zelf ook kunnen verkleden. De gezelschapsspellen zijn ook een favoriet, zo is er een hoek waar er gezelschapsspellen gespeeld kunnen worden. Voor de kinderen die bouwen leuk vinden is er een bouwhoek, hier kunnen zij met blokken bouwen. Voor de knutselliefhebbers is er allerhande teken- en knutselmateriaal aanwezig. Kinderen die even de rust willen opzoeken, kunnen terecht bij de leeshoek. Er zijn diverse soorten boeken die ze dan kunnen lezen. Voor de kinderen die een dvd willen bekijken is er ook een ruimte beschikbaar om rustig een film te bekijken. De kinderen die X-Box willen spelen kunnen dat ook doen.

In de vakanties maken wij uitstapjes naar leuke plekken en bezienswaardigheden. Hierbij valt te denken aan het park, de bioscoop, bowlen, schaatsen, speeltuinen, een museum of naar de dierentuin. Het enige wat hier moet, is dat het leuk moet zijn voor de kinderen.

Dagritme maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

14.15 uur tot 15.30 uur
De kinderen worden opgehaald en komen aan op de BSO.

15.30 uur tot 16.00 uur
De kinderen wassen hun handen en gaan gezamenlijk aan tafel zitten om te eten, naar keuze wordt er iets te drinken ingeschonken.

16.00 uur tot 16.30 uur
De kinderen spelen buiten onder toezicht van de pedagogisch medewerker(s).

16.30 uur tot 18.30 uur
De kinderen spelen vrij

Dagritme woensdag

11.15 uur tot 12.45 uur
De kinderen worden opgehaald en komen aan op de BSO.

12.45 uur tot 13.30 uur
De kinderen wassen hun handen en gaan gezamenlijk aan tafel zitten om te lunchen, naar keuze wordt er iets te drinken ingeschonken.

13.30 uur tot 14.00 uur
De kinderen spelen buiten onder toezicht van de pedagogisch medewerker(s).

14.00 uur tot 15.00 uur
Er wordt een creatief- knutselwerk gemaakt samen met de kinderen.

15.00 uur tot 15.30 uur
De kinderen wassen hun handen en gaan gezamenlijk aan tafel zitten om fruit en eventueel crackers te eten, naar keuze wordt er iets te drinken ingeschonken.

15.30 uur tot 16.00 uur
De kinderen spelen buiten onder toezicht van de pedagogisch medewerker(s).

16.00 uur tot 18.30 uur
De kinderen spelen vrij.

Lieve pedagogisch medewerkers

De pedagogisch medewerkers zijn zeer betrokken met mijn kinderen

Anja de Groot

Wat een top bedrijf

Kinderdagverblijf De Kleine Zeester is echt helemaal super. Betrokken medewerkers, flexibiliteit vanuit het management.

Jeroen Pernot