BSO Amsterdam Slotermeer

Op de BSO Sieg vaz Diasstraat is één groep actief, te weten de Zee-egels (dagelijks maximaal 17 kinderen). De zee-egels groep is in 2010 gestart en al snel groeide het kind aantallen op de groep. De groep is qua samenstelling zeer divers. Zo hebben wij kinderen met verschillende achtergronden, maar wel allemaal op een groep. Het is een groep met kinderen tussen de leeftijden 4 jaar en 13 jaar. Zo hebben de kinderen ook allemaal verschillende behoeften. De pedagogisch medewerksters op de groep zijn veelzijdig. Soms spelen zij met de jongens voetbal en op een ander moment zijn zij samen met de meisjes creatief bezig met handarbeid. Voor elk kind is er altijd tijd en ruimte om activiteiten te doen.

De buitenschoolse opvang van Kinderdagverblijf de Kleine Zeester gaat vanuit de kracht van de kinderen. De opvang is gericht op de diversiteit vanuit de behoeftes van de kinderen.

Daarnaast werkt de buitenschoolse opvang met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Maandelijks zijn er nieuwe thema’s met nieuwe activiteiten.

l

Na het buiten spelen mogen de kinderen vrij spelen. Vrij spelen houdt in dat de kinderen zelf mogen kiezen wat zij willen spelen. Binnen de BSO is er een groot aanbod aan activiteiten. Zo is er een poppenhoek, ingericht met leuke poppen, Barbie poppen en diverse kostuums zodat de kinderen zelf ook kunnen verkleden. De gezelschapsspellen zijn ook een favoriet, zo is er een hoek waar er gezelschapsspellen gespeeld kunnen worden. Voor de kinderen die bouwen leuk vinden is er een bouwhoek, hier kunnen zij met blokken bouwen. Voor de knutselliefhebbers is er allerhande teken- en knutselmateriaal aanwezig. Kinderen die even de rust willen opzoeken, kunnen terecht bij de leeshoek. Er zijn diverse soorten boeken die ze dan kunnen lezen. Voor de kinderen die een dvd willen bekijken is er ook een ruimte beschikbaar om rustig een film te bekijken. De kinderen die X-Box willen spelen kunnen dat ook doen.

Tijdens het ophalen dragen de leidster en de kinderen een hesje, zodat ze goed zichtbaar zijn voor elkaar.

In de vakanties maken wij uitstapjes naar leuke plekken en bezienswaardigheden. Hierbij valt te denken aan het park, de bioscoop, bowlen, schaatsen, speeltuinen, een museum of naar de dierentuin. Het enige wat hier moet, is dat het leuk moet zijn voor de kinderen.

[fusion_text columns=